Bent u een digitale ondernemer?
Onze ERP-oplossingen en mobiele toepassingen zorgen ervoor dat u tijd, middelen en energie kan besparen en nuttig kan inzetten voor uw bedrijf en omgeving.

Work @ Plenion

Over Plenion Business & Mobile Software nv

Plenion is een eigentijds, jong en dynamisch ERP-bedrijf. Plenion ontwikkelt zelf succesvol hun eigen ERP-platform van A tot Z. In een periode van 15 jaar, kende het bedrijf een sterke groei en werd het een gevestigde naam in de ERP-wereld. Plenion raakt verschillende sectoren waaronder bouw, installatie, logistiek en projectomgeving, ... Met ons enthousiast team zijn we aan een nieuwe groeispurt begonnen en daarom zijn wij op zoek naar jou als versterking!

Het Plenion-team is een hard werkend en enthousiast team dat zeer zelfstandig functioneert. Er heerst een no-nonsense, aangename en familiale sfeer. Plenion heeft een zeer vlakke hiërarchische structuur. De communicatielijnen tussen jou en management zijn zeer kort en open. Iedereen kent zijn taken en voert deze in de mate van het mogelijk zo zelfstandig en professioneel mogelijk uit. Je staat in voor wat je oplevert. In vaste teammeetings worden de technische uitdagingen, opportuniteiten en feedback van projecten besproken. Aan de hand van deze feedback probeert Plenion steeds mee of zelfs een stap voor op de markt te zijn. Elke eigen inbreng wordt geapprecieerd. Deze aanpak werpt zijn vruchten af en vertaalt zich in een continue groei binnen de ERP-sector. Ons huiselijk kantoor belichaamt de familiale sfeer en bevindt zich in hartje Eke, omringd door groen.


+ Enthousiast team
+ Zelfstandig werken
+ Open communicatie + Familiaal
+ Huiselijk
+ Eigen inbreng

vacature 1

2 ERP Training Consultant (m/v)

Na de verkoop van het Plenion-ERP-pakket, ga jij samen met de klant en (eventueel in overleg met de projectmanager) op zoek naar de beste configuratie van ons pakket in functie van de wensen van de klant. Je staat in voor een soepel lopend traject van A tot Z waarbij er uiteindelijk twee winnaars zijn nl de Klant en Plenion.


Na de voorbereiding en configuratie, ga je de klant voorzien van de nodige training. In dat trainingstraject heb je zeer nauw contact met de klant en ben je het eerste aanspreekpunt in het opleidingstraject en dat blijf je nadien ook. Je bouwt dus een lange termijnrelatie op met de klant. Volgens je interesses, kennis en capaciteiten, is het altijd mogelijk om je binnen het pakket te verdiepen in bepaalde richtingen of toepassingen en deze verder uit te bouwen.


Elke klant is anders en daardoor is elk project een nieuwe en leuke uitdaging. Bij het toewijzen van de projecten wordt rekening gehouden met je ervaring en productkennis. Stap voor stap zal je onder de vleugels van een collega binnen de organisatie doorgroeien van een beginnend consultant naar een doorwinterd Plenionveteraan.


+ Dossier opzetten
+ Klant trainen
+ Dossier opstarten, opvolgen en nazorg verlenen
+ Duurzame klantenrelaties opbouwen
+ Variatie en uitdaging
+ Begeleiding en klankbord

Profiel

Wij zoeken een communicatieve, gemotiveerde en enthousiaste teamspeler. Interactie met de klant is je grootste motivatie. Je houdt ervan om klanten op te leiden en hen te begeleiden tijdens hun traject met Plenion. Je kan snel omschakelen als dat nodig is en staat stevig in je schoenen. Zelfstandig doe je het liefst maar uiteraard is het team er om je te ondersteunen. Met je collega’s bouw je een aangename vertrouwensband op. Je helpt hen waar mogelijk en omgekeerd.


Op tijd en stond ben je aanwezig op een van de teamactiviteiten en maak je ook kennis met de persoon achter de persoon. Om ERP Training Consultant te worden, hoef je geen IT-gerelateerd diploma te hebben. Wij hechten meer waarde aan aanleg, interesse en verworven kennis in het veld dan aan diploma’s of theoretische kennis. Ben je beginnend of kom je uit een andere sector en je bezit de capaciteiten die wij zoeken, dan beloven wij je een mooi begeleid opleidingstraject tot een succesvol Plenion Training Consultant.


Een zelfstandige werkomgeving, vereist uiteraard een gestructureerde werkmethode. Binnen ons kader, ben je vrij om jezelf te organiseren binnen een vooropgestelde lessenstructuur. Heb je al wat jaren ervaring binnen de sector, dan hebben wij de nodige variatie en complexiteit in huis om voor uitdaging te blijven zorgen. Rekening houdend met jouw ervaring en vakgebieden, staan wij ook open om van uw inbreng te leren en er verder op te bouwen. Er zijn steeds mogelijkheden binnen de bedrijfsstructuur of op het werkveld om voor jouw een aantrekkelijk traject te blijven zorgen.


+ Er wordt geen IT-diploma vereist. Maar er wordt wel een niveau bachelor of gelijkwaardig door ervaring verwacht. Elke toegepaste kennis is een plus.
+ Mentale flexibiliteit en analytisch inzicht zijn samen met de wil om te leren onmisbaar
+ Ervaring binnen een (groot)handel -of projectomgeving is een grote Plus
+ Wij passen ons aan aan uw ervaring als consultant
+ Nederlands is de voertaal
+ Goede kennis van de standaard kantoorsoftware (Excel, Outlook, Word, …) is een vereiste.
+ Een basiskennis Frans en Engels is vereist, een doorgedreven kennis is een plus
+ Communicatief en professioneel
+ Organisatorisch sterk met gevoel voor structuur
+ Flexibel

Vereiste studies

 • Academisch (gerichte) bachelor (ABA)
 • Hoger onderwijs van 1 cyclus (HO1C - voorheen korte type)
 • Professioneel (gerichte) bachelor (PBA)
 • Master (MA)

Talenkennis

Nederlands (zeer goed)
Frans (goed)
Engels (goed)

Werkervaring

Minimum 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

Wat wij je bieden

 • Vaste Job
 • Contract van onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Dagwerk

Heb je ons weten overtuigen van je capaciteiten, dan kom je terecht in een leuke, moderne, dynamisch en familiale sfeer. Waar je onder onze vleugels je eigen ding kan doen. Volgens je ervaring en verworvenheden stellen wij in overleg een aantrekkelijk loonpakket samen.


We zorgen ervoor dat je niets tekort komt om je job efficiënt en veilig uit te oefenen. We voorzien je daarom steeds van eigentijdse telefonie, hard -en software. Een bedrijfswagen zorgt ervoor dat geen enkele klant onbereikbaar is. Als uw waarde voor het bedrijf groeit, passen wij ook uw verloningspakket aan volgens deze extra toegevoegde waarde.


+ Loonpakket op maat volgens kennen en kunnen
+ Laptop, telefoon, tablet, telefonie, …
+ Extra legale voordelen in overleg + Bedrijfswagen

Plaats tewerkstelling

Regio Antwerpen

Hoe solliciteren?

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Mail dan vandaag nog je cv met je motivatie naar Dhr. Erwin Martens via info@plenion.be
vacature 3

Verantwoordelijke IT Customer Services (NL/FR)

Jij wordt het kloppend IT-hart van onze organisatie. Onze software kan niet draaien zonder goede infrastructuur. Als IT-specialist houd je zowel onze cloud-infrastructuur alsook de server-installaties bij klanten draaiend. Je voert de Plenion-installaties uit bij klanten en je update en onderhoudt ze. Daarnaast sta je ook in voor alle andere randapplicaties zoals webservices, Plenion service, Digiplenion, etc. Als goede communicator overleg je hier steeds over met de projectleiders en consultants. Door uw goede (communicatie)skills en kennis, vertrouwen zij u blindelings en rekenen ze op een succesvolle, correcte en cleane installatie.


Als extra verwennerij, beheer je ook onze eigen infrastructuur. Je bent de architect van ons intern netwerk, onze server, onze cloud-server, etc. Je zet deze op, beheert en onderhoudt ze met de grootste zorg. Je collega’s kunnen dankzij jou, zorgeloos werken op een stabiele en performante systeemomgeving. Ze kunnen met hun vragen bij jou terecht en jij beantwoordt ze met de glimlach.


Naast infrastructuur, kennen datasoftwarepakketten ook weinig geheimen voor jou. Vlookups en andere Excel-formules zijn je niet vreemd. Je verzorgt de migratie van de basisgegevens uit voorgaande softwarepakketten of Excel naar onze Plenion-database bij de klant. Je weet als geen ander hoe je datamigraties moet aanpakken en voert deze secuur en correct uit in samenspraak met de projectleiders of consultants. Je let hiervoor met plezier op de details en uitdagingen die van een datamigratie een succes maken.


Stap voor stap zal je onder de vleugels van een collega binnen de organisatie jezelf opwerken naar een doorwinterde Verantwoordelijke IT Customer Services.


+ Plenioninstallaties bij klanten
+ Cloudinstallaties
+ Updaten en onderhouden van installaties + Infrastructuur bij klanten regelen
+ Infrastructuur hoofdkwartier onderhouden + Datamigraties
+ Variatie en uitdaging
+ Begeleiding en klankbord

Profiel

Wij zoeken een communicatieve, gemotiveerde en enthousiaste teamspeler. Een performante en goedwerkende IT-installatie is je grootste motivatie. Je houdt ervan om je te verdiepen in netwerken, servers, spreadsheets en Plenion. Zelfstandig doe je het liefst maar uiteraard is het team er om je te ondersteunen. Met je collega’s bouw je een aangename vertrouwensband op. Je helpt hen waar mogelijk en omgekeerd. Op tijd en stond ben je aanwezig op een van de teamactiviteiten en maak je ook kennis met de persoon achter de persoon. Om enige garantie te hebben dat onze servers en de installaties bij klanten in de juiste handen zijn, verwachten wij op minimaal een Bachelor met een degelijke IT opleiding achter de kiezen. Wij hechten evenveel of nog meer waarde aan aanleg, interesse en verworven kennis in het veld dan aan diploma’s of theoretische kennis.


Een zelfstandige werkomgeving, vereist uiteraard een gestructureerde en uiterst secure werkmethode. Binnen ons kader, ben je vrij om jezelf te organiseren. Je werkt met veel goesting, flexibiliteit, verantwoordelijkheidszin en hebt een hands-on mentaliteit die de problemen aanpakt of beter nog, helpt voorkomen. Je bent nog jong van geest en wil constant op de hoogte blijven van de laatste evoluties. Je begrijpt dat discretie belangrijk is in je vak. Heb je al wat jaren ervaring binnen de sector, dan hebben wij de nodige variatie en complexiteit in huis om voor uitdaging te blijven zorgen. Er zijn steeds mogelijkheden binnen de bedrijfsstructuur of op het werkveld om voor jouw een aantrekkelijk traject te blijven zorgen.


+ Bachelor IT-diploma of hoger vereist
+ Secuur, discreet, teamgericht
+ Mentale flexibiliteit en analytisch inzicht zijn samen met de wil om te leren onmisbaar
+ Uitmuntende kennis van de standaard kantoorsoftware (Excel, Outlook, Word, ...) is een vereiste
+ Nederlands is de voertaal
+ Een basiskennis Frans en Engels is vereist
+ Communicatief, verantwoordelijkheidszin en professioneel + Organisatorisch sterk met gevoel voor structuur
+ Flexibel

Vereiste studies

 • Professioneel (gerichte) bachelor (PBA)
 • Academisch (gerichte) bachelor (ABA)
 • Master (MA)

Talenkennis

Nederlands (zeer goed)
Frans (goed)
Engels (goed)

Werkervaring

Minimum 2 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

Wat wij je bieden

 • Vaste Job
 • Contract van onbepaalde duur
 • Voltijds
 • Dagwerk

Heb je ons weten overtuigen van je capaciteiten, dan kom je terecht in een leuke, moderne, dynamisch en familiale sfeer. Waar je onder onze vleugels je eigen ding kan doen. Volgens je ervaring en verworvenheden stellen wij in overleg een aantrekkelijk loonpakket samen. We zorgen ervoor dat je niets tekort komt om je job efficiënt en veilig uit te oefenen. We voorzien je daarom steeds van eigentijdse telefonie, hard -en software. Als uw waarde voor het bedrijf groeit, passen wij ook uw verloningspakket aan volgens deze extra toegevoegde waarde.

+ Loonpakket op maat volgens kennen en kunnen + Laptop, telefoon, tablet, telefonie, ...
+ Extra legale voordelen in onderling overleg

Plaats tewerkstelling

Eke (Nazareth)

Hoe solliciteren?

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan?
Mail dan vandaag nog je cv met je motivatie naar Dhr. Erwin Martens via info@plenion.be