Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

Klantengetuigenis Senec

Senec 

 

Sinds 1962 is Senec actief als specialist in plaatsing en onderhoud van verwarming, koelings- en sanitaire installaties. Meer dan 60 gecertificeerde technici in heel België staan 7 dagen op 7, van maandag tot zondag, klaar om de klanten te helpen.

Herbert Destuyver, supply chain manager en project steerco member tijdens de implementatiefase vertelt : ‘Een 2-tal jaar geleden hebbenwerd het management van Senec herschikt.

Toen we toerden in het bedrijf en de verschillende vestigingen persoonlijk gingen bezoeken leerden we dat heel veel  mensen ontevreden waren over de bestaande systeem…. Onze software voldeed niet aan de nieuwe noden van de gebruikers…. We hoorden veel opmerkingen en wilden dit probleem goed aanpakken …. Wat waren onze opties ?

Senec maakt deel uit van ENGIE. 60 % van de werkopdrachten komen via Engie bij ons binnen. Dus klopten we in eerste instantie aan bij ENGIE aan. Daar bleek algauw dat er geen geschikt systeem beschikbaar was.  ENGIE had intussen veel bedrijven verkocht.  Bovendien werd de wetgeving en de eisen inzake verplichtingen en klimaat alsmaar strakker. Senec bedient 3 gewesten met elk hun specifieke eisen, leefmilieu, Veka, …. Een oplossing laten maken binnen Engie zou eveneens een te complex verhaal worden. Onze opdracht werd snel helder : ‘Senec, zet het zelf maar op !’

We zijn dus de markt op gegaan. We hebben 6 partijen aangeschreven. De meeste leveranciers bieden een framework – dit is een soort kapstok – maar je dient alles zelf te gaan bouwen en configureren naar eigen smaak. Anders gezegd : veel huiswerk en daar hadden we geen tijd voor.

Ondertussen werd ons lijstje kleiner. Algauw leidden alle wegen naar Plenion.

  • Plenion bleek meest gespecialiseerd in ons vakgebied.
  • Tradecom die deel uitmaakt van onze groep had de naam ‘Plenion’ ook al laten vallen als betrouwbare partij
  • Hardenne in Moerbeke-Waas (één van onze afdelingen) werkte al geruime tijd succesvol met Plenion en wou de oplossing niet kwijt
  • Plenion werd ook door onze mensen op het terrein uitgekozen als nummer 1

 

Het implementatieproject is niet zonder horten of stoten verlopen.  We kijken zeker ook in eigen boezem : Senec is een relatief complex bedrijf met filialen met grote autonomie en dus leidde dit van tijd tot tijd tot interne discussies qua processen en manier van werken; Plenion heeft de nodige ervaring opgedaan wat betreft het leren constructief omgaan met verschillende meningen.

Thierry en Ewout bleken goed bestand tegen de kritische vragen vanuit de filialen en als er moest worden gearbritreerd betrok men Erwin Martens – zaakvoerder en technisch strateeg - in het verhaal. Op vandaag kunnen we zeggen dat we de uitrol in alle vestigingen succesvol achter de rug hebben. Mits een aantal gekende werkpuntjes bij Plenion zijn we tevreden én met de keuze die we maakten én met de samenwerking met Plenion.