Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

Een ERP-pakket op maat van de installateur

Plenion is een sterk onderbouwd ERP-pakket dat de HVAC-installateur toelaat op een professionele manier te werken. “Service- en projectopvolging, planning en artikelbeheer komen op de eerste plaats. De investering vertaalt zich in tijdswinst en een goede return-on-investment”, zegt Michel Smedts, Sales Manager van Plenion uit Eke-Nazareth. Mieke Maes van installatiebedrijf Duall getuigt. DOOR PHILIP DECLERCQ

Duall, opgericht in 2005, telt inmiddels een 20-tal medewerkers. Deze jonge onderneming uit Herk-de- Stad werkt sinds enkele jaren met Plenion. “Bij de opstart van het bedrijf voldeed een standaardpakket voor de bouwsector aan onze noden als kleinschalig installatiebedrijf. Door de snelle groei van onze activiteiten was dit niet langer het geval. Er was bv. geen koppeling met ons boekhoudpakket mogelijk. In een installatiebedrijf primeren zaken als service- en projectopvolging, planning en artikelbeheer”, aldus Mieke Maes, Algemeen Directeur. “Toen we op zoek gingen naar een pakket op maat van ons bedrijf, kregen we vooral ‘bredere’ oplossingen voorgeschoteld, minder toegespitst op de installatiesector. Plenion stelde ons voor gefaseerd te werk te gaan, en eerst een database, specifiek op maat van ons bedrijf, in te voeren. Daarna werd het systeem stapsgewijze geconfigureerd, gevolgd door door- gedreven opleidingen voor enkele interne medewerkers.” 

Online integratie met webshops van leveranciers

“Met Plenion leveren wij een geïntegreerde oplossing voor zowel de offertes/projecten als de service. Dit alles wordt ondersteund door de nodige logistieke functies. Zo is er bv. een online integratie met de web- shops van de belangrijkste leveranciers. Artikelinformatie en prijzen zijn zo steeds up to date en bestellingen eenvoudig te plaatsen”, aldus Smedts.

Mobiele toepassingen

Belangrijk voor Duall is dat Plenion ook zelf ontwikkelde mobiele toepassingen levert. “Onze technici doen vaak meerdere werven op een dag, moeten attesten afleveren etc. Zij ontvangen reeds op tablet of smart- phone alle relevante informatie over de werf en/of installatie en kunnen zelf snel hun werkbonnen afhandelen. Straks zullen ook onze monteurs op dezelfde manier werken. Dit betekent voor hen geen administratie meer na de uren. Alles komt mooi op kantoor binnen en kan na controle gefactureerd worden”, aldus Mieke Maes. 

Koelmiddelenbeheer

Plenion maakt ook een sluitende opvolging van de koelmiddel boekhouding mogelijk. De verwerking is makkelijk, onder meer door de gekoppelde apps. Recent werd de Plenion-module koelmiddelenbeheer in het ERP-pakket bij Duall geïntegreerd; ook dit werkt met mobiele werkbonnen. “Elke levering van koelmiddelen wordt onmiddellijk in het systeem ingebracht; elke es wordt automatisch gecodeerd. Het systeem houdt ook de afgenomen hoeveel- heden koelmiddel gedetailleerd bij. Op de werkbon in kwestie staat zelfs vermeld voor welke installatie (klant) de afname bestemd is. De manier van werken is in grote lijnen dezelfde als bij stockbeheer”, zegt Mieke Maes. “Pluspunt voor de eindklant is bovendien dat hij – via koppeling van een portaal aan Plenion – online kan inloggen om de status van zijn installatie (attesten etc...) na te gaan”, besluit Michel Smedts.

Artikel Duall | Plenion ERP & Mobile Solutions
“Met Plenion leveren wij een geïntegreerde oplossing voor zowel de offertes/projecten als de service”