Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

PTI Ninove en DACO slaan de handen in elkaar


NINOVE – De firma 
DACO, die totaalprojecten op vlak van energie, verwarming en ventilatie realiseert, gaat samenwerken met het Provinciaal Technisch Instituut in Ninove. “We zitten met ons bedrijf op slechts 10 minuten van één van de grootste technische scholen in Vlaanderen”, aldus Bram Eylenbosch van DACO. “Hun leerlingen zijn onze werknemers van morgen. We willen hen dan ook de kans geven om met de meest moderne materialen en machines te werken door onder andere onze toonzaalmodellen ter beschikking te stellen.”

DACO, Total Energy Concepts, werd in 2007 opgericht door Davy Cocqueriaux. Het bedrijf herbergt alle technieken onder één dak. “Bij ons kunnen zowel particulieren als bouwbedrijven terecht voor in eerste instantie warmtepompen, maar ook alles errond gaande van verwarming, airco, ventilatie, domotica, sanitair en aanverwante technieken. Wij fungeren als enige aanspreekpunt voor zowel ontwerp als installatie van al deze duurzame technieken. Op die manier proberen we ons te onderscheiden van andere bedrijven.”

Het bedrijf leverde deze week een eerste reeks toestellen af, maar gaat in de toekomst vaker einde reeks toestellen of licht beschadigde/gebruikte materialen doorgeven aan de school. Bram Eylenbosch: “Wij kunnen deze machines en materialen niet langer meer verkopen, maar voor de school, die slechts over een gelimiteerd budget beschikt, kunnen deze nog van onschatbare waarden zijn.”


Win-win

Directeur Filip Binon van het PTI ziet in de samenwerking een win-win voor beiden: “DACO beschikt over de modernste technieken, toepassingen en materiaal. Voor een school, dat werkt op basis van beperkte subsidies, is het onmogelijk om al deze moderne apparaten aan te kopen. Bovendien verandert de technische sector heel snel. Door samenwerking met bedrijven als DACO kunnen wij hieraan tegemoetkomen. Tegelijk is het voor DACO een mooie manier om hun bedrijf op een positieve manier in de kijker te zetten.”


Werknemers van morgen

DACO hoopt op deze manier te kunnen bijdragen aan een nog meer adequate opleiding voor de leerlingen. “Het is belangrijk dat de leerlingen met het nieuwste van het nieuwste kunnen werken en niet met materialen die vandaag de dag niet langer gebruikt worden. Op die manier worden ze nog meer geprikkeld om in deze sector te werken. Bedrijven als het onze zijn bovendien smekende om zeer sterke technische profielen. Wij hopen via de samenwerking en eventuele stageplaatsen deze technisch geschoolde jongeren op termijn dan ook aan te trekken voor ons bedrijf.”