Plenion ERP
ERP-OPLOSSINGEN & MOBIELE TOEPASSINGEN

Wij helpen u bij het uitwerken van uw digitale toekomst

Klantengetuigenis Varel Security

Varel Security

 

Varel Security heeft een rijke geschiedenis en werd in 1965 opgericht met als hoofdactiviteit elektronica.  Het bedrijf evolueerde naar een sterke speler in de beveiligingssector en heeft intussen  verschillende overnames achter de rug. De noodzaak voor een betrouwbare ERP oplossing werd daardoor alleen maar groter.

Ken Kuppens, ICT-manager bij Varel vertelt : ‘Na een valse start in 2019 – de keuze viel toen op Microsoft Dynamics onder de vleugels van Astena – zijn we in 2022 voor het eerst met Plenion in contact gekomen. De planningstool en mobiele oplossing voor techniekers trok ons in 2019 over de streep om met Microsoft Dynamics in zee te gaan.  De investering was niet mals en uiteindelijk heeft die beslissing ons veel geld en tijdverlies opgeleverd. Na 3 jaar beslisten we om de stekker uit dit verhaal te trekken. We moesten toegeven, Microsoft Dynamics was niet het juiste pakket voor ons en Astena bleek ook niet de juiste partner. Terug naar af ! Spijtig.

We gingen te rade bij Cegeka en lieten hen een analyse maken, met als resultaat een soort blauwdruk van onze wensen en noden.

Intussen bleven we gestadig groeien en startten de overnamegesprekken met Tim Security uit Antwerpen, een bedrijf dat al met Plenion werkte. Nog voor de overname rond was gingen we over de schouder van de zaakvoerder meekijken hoe het er daar aan toe ging en we zagen algauw het potentieel van PlenionDaarop kon je bouwen ! Eenmaal de overname  rond merkten we eenzelfde drang naar structurele onderbouw en we zagen dat Plenion hierin een belangrijke rol speelde.

Alle kaarten werden op tafel gegooid. Een goed en constructief gesprek met de projectleiders van Plenion leidde tot een sterke deal. De prijsofferte bleek dan ook nog eens heel aantrekkelijk, waardoor zelfs onze argwaan werd gewekt.  Was dit mogelijk voor die prijs ? Echter, ook hierin blonk Plenion uit en de gemaakte afspraken werden steeds nageleefd.  Varel Security kan volmondig beamen dat je bij Plenion waar voor je geld krijgt en dat de inhoud en vele functionaliteiten écht wel goed zitten.

We waren meer dan 5 jaar verloren met het Microsoft Dynamics verhaal. Een strakke planning en het behalen van onze vooropgestelde deadlines waren onze grootste wens en ook daar kunnen we zeggen dat Plenion zich aan de afspraken hield. Op 5 maand tijd waren de belangrijkste filialen uitgerold.

We zijn heel content en ook onze key-users die hopeloos gefrustreerd geraakten in het mislukte  Microsoft verhaal herademden opgelucht. We hebben ook altijd een goed contact gehad met alle consultants en projectverantwoordelijken bij Plenion die we bij voornaam aanspraken. Gelukkig bleken we dit keer wel de juiste keuze gemaakt te hebben. We zijn blij, opgelucht en content dat we weer vooruit kunnen en we kijken uit naar nog een lange en intense samenwerking.